Descopera Delta!

Bine ati venit in Delta Dunarii! Un colt de natura divin care incanta prin autenticitate, liniste si asezari mirifice uitate de vreme. Un loc unic datorită naturii sălbatice și a biodiversității, care crește în fiecare an cu circa 40 de metri, fiind astfel cel mai tânăr pământ din Europa.

Inclusă în patrimoniul UNESCO din 1990, oaza sălbatică aflată la câteva ore distanță de București este cea mai bună alegere dacă vrei să evadezi din cotidian. Desigur, un sejur în Deltă nu înseamnă nimic fără plimbările cu barca, ce vin la pachet cu decorurile specifice: mlaştini de stuf, papură şi rogoz pe luciul apei, păduri luxuriante pe ţărmuri, peisaje ireale, cu nuferi şi păsări exotice în zona lacurilor. Aveţi toate şansele să vedeţi printre desişurile verzi diverse animale sălbatice, de la vulpi, cai sălbatici, şerpi sau ţestoase, dar probabil zimbrii vă vor excita cu adevărat. Sălciile sunt unele dintre locurile cele mai importante de cuibărit pentru păsări. Luciul apei mai e populat cu tot felul de plante acvatice, care oferă un aspect mozaicat mlaştinilor.

 

The Big Five

Dacă pentru turiştii străini Delta e un rai, de ce n-ar fi şi pentru noi? Cinci dintre  miile de specii de păsări, numite în engleză The Big Five (într-o traducere aproximativă – Marele Cinci), formeaza pentagonatul pelicanului, al cormoranului pitic, al vulturului pescar cu coadă albă, al cormoranului şi al gastei cu pieptul roşu. Căutate de privitorii de păsări şi urmărite cu binoclul, sunt fotografiate şi puse în albume, ca nişte adevărate trofee. Dar corul de zburătoare include şi bâtlani, păsări ibis, egrete, măncători de albine sau pescăruşi.

 

Curiozitati despre Delta Dunarii

Stiati ca… ?

-Cea mai insorita localitate a Romaniei este Sulina, aflata la cea mai joasa altitudine din tara.

-In Delta Dunarii se gasesc doua specii de plante carnivore- otratelul de balta si aldrovanda.

-Delta Dunarii este singurul loc din Romania unde traieste specia de lacustre Isophya dobrogensis. Tot aici traieste si Sarpele Rau, care atinge lungimea de 1,8 metri.

-In Delta se intalneste cea mai mica densitate a populatiei din Romania, un locuitor la 30 de hectare.

-Singurele paduri de nisip din Romania se gasesc din Delta Dunarii si sunt Padurea Letea si Caraorman, locul unde cresc liane care ating lungimi impresionante de pana la 25 de metri.

-Delta Dunarii este singura delta din lume declarata rezervatie a biosferei.

– La Gura Portiţei, Sfântu Gheorghe si Sulina se gasesc cele mai salbatice plaje din Romania.