Experiente culinare

Experiente culinare

Pentru orice pofticios, Delta Dunării înseamnă și un paradis culinar. Bineînțeles, în acest colț de rai, la putere este peștele, iar localnicii au învățat arta de a-l prepara la perfecție. În borș, în saramură sau pe grătar, învelit într-o generoasă crustă de sare, diversele specii de înotătoare dau gust preparatelor etalon ale Dunării.

Se povestește că în anii ‘50 lipovenii aveau icre negre la discreție, dar le lipsea banala pâine. Așa că suplineau cu mămăliga aurie, tăiată cu ață. De pe masa lor, nu lipsesc nici astăzi icrele, cei drept nu cele negre.

Orice masă începe cu un borș strașnic, bazat pe micile secrete de la care bucătarul nu trebuie să se abată. Cel puțin trei soiuri de pește trebuie să-și dea întâlnire în ceaun: crap, somon, șalău, biban, plătică, roșioară și chiar știucă. De la peștele mare se folosește capul și coada, iar cel mic se mărunțește temeinic, pentru a sfărâma oasele. La fiert, în apă se mai pun și legume: ardei gras, roșii, cartofi. Nu poți să ajungi în spațiul Deltei și să nu guști minunea peascărească, borșul.

Firesc, urmează o saramură de crap sau șalău, peștii fiind perpeliți pe grătarul de cărbuni. Tăiați în bucăți mari, eroii ajung apoi să lege o relație trainică, alături de legume coapte: ardei gras, ardei iute, roșii, usturoi.

Răsfăţul tipic dobrogean la Gulliver Delta Resort

Așezat în preajma brațului Sfântul Gheorghe și a canalului Uzlina, Hotelul Gulliver Delta Resort 3* este locul perfect unde poți gusta în voie cele mai delicioase preparate. Restaurantul cu 100 de locuri în interior și 70 pe terasă este pregătit să răspundă oricărui gurmand.

Nimic nu e lăsat la voia întâmplării aici, iar bucătarii trebăluiesc conștiincios ca să pună pe masă cele mai diverse preparate pe bază de pește.  Și nu numai atât. Alternativa este diversă: ciorbă de văcuță ca în deltă, supă de pui cu tăiței de casă, miel sau purceluș la proțap, friptură de curcan bine marinată, meniuri pentru copii sau pentru vegetarieni. Firesc, totul se asortează cu soiuri alese de vinuri albe sau roșii, bere sau băuturi răcoritoare.

Meniul nostru este tip bufet suedez, iar dumneavoastra puteti alege intre pachetul cu demipensiune sau cel all-inclusive.

Important! Hotelul nostru respecta interdictiile legate de sezonul de pescuit. Conform proiectului de Ordin publicat pe site-ul ANPA, se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 10 aprilie – 08 iunie inclusiv.

In perioadele de interdictie, nu vom putea oferi peste proaspat din Dunare, ci doar peste de crescatorie sau congelat.